October 18, 2009

Gunden secmeler

  • BM Kalkınma Programı’nın Türkiye’yi 109 ülke içinde 101’inci sırada gösteren “Cinsiyete Dayalı Gelişme Endeksi”, AK Partili kadınları harekete geçirdi.

Islami standartlara gore 109 ulke arasinda 109. ulke olmasi gereken Turkiye'nin, nasil hala 101. sirada bulunmaya devam ettigi AKP'li kadinlari sasirtti. Kocalarinin emriyle hemen calisma baslatip, diger ortalamayi yukselten kadinlari nasil erkegin kolesi haline getiririz konusunu tartismaya actilar.

  • Erdogan, "Kim adaletsiz olursa olsun Turkiye onun karsisindadir, karsisinda olacaktir. Turkiye hicbir zaman zalimlerin yaninda olamaz" demis.

Allah'tan utanmasa, Irak isgalinde Amerika'ya Turkiye topraklarini acma emrinin kendisinden geldigini de inkar etmeye calisacaktir. Tabii Abdullah kardesinin, soykirim suclusu Afrika canavarini krallar gibi karsiladigini da unutmus olmali. Israil'e Guneydogu ihalesi vermek icin acilim yapmaya calisan, halkin tepkisini azaltmaya calisanda herhalde baskasiydi. Lutfen, tip doktorasi olan herhangi birisi, bu kisi de ne tur bir hastalik oldugunu aciklayabilir mi? Artik bu kisisel inkar olayini asmis durumda. Sanirim, kendisini en kisa zaman Dr. House'a teslim etmek gerek. Belki yaninda calisan elemanlari, ornek(!) Afrika liderine yaptiklarini tekrarlar....Kim bilir, bu sekilde belki Turkiye kurtulur..


  • Fatih Altayli diyor ki: "Şimdi Aydın Doğan zora girince Habertürk internet sitesi sormuş, “Dinç Bilgin ayda 250 bin doları almaya devam edebilecek mi?” diye. Orasını bilmiyoruz. Ama alamazsa bilin ki, yarın öbür gün de Aydın Doğan’la ilgili önemli ifşaat yapacaktır."

Bizde diyelim ki, bazi internet sitelerinde dolasan haberlere gore, bizzat Turgay Ciner'in emriyle, Dinc Bilgin'e, Dogan'i batirmasina yardimci olmasi sartiyla onemli miktarda para yardimi yapilacagi haberi ulastirilmis. Tabii bu gorusme trafigini baslatan olay Dinc Bilgin'in aracilarla Fatih Altayli'ya hazir oldugun bildiren haberler ulastirmasiymis. Tabii Fatih Altayli bu bilgiyi alir almaz, hemen patronunu arayip oluru almayi basarmis. Simdi merak edilen soru, Dinc Bilgin'in bunun karsiliginda Turgay Ciner'den ne kadar para alacagi, ve Fatih Altayli'nin araci olarak kac milyon dolarlik bonus cekine kavusacagi. Bize verilen haberlere gore, Dinc Bilgin'e Dogan'in odemesi gereken paranin %20 fazlasi teklif edilmis. Fatih Altayli'ya da bonus olarak bu miktarin %30 kadari verilecekmis. Ne diyelim, Fatih Altayli'nin kizina o paraya guzel bir yali alinir. Eh, herkes gelecegini dusunmek zorunda, Fatih Altayli niye bundan mahrum olsun ki. Adamin hakki, gunduz gece dinlemeden, patronunun dusmani olan isadamlarina savas aciyor, ve karsiliginda onemli miktarda bonus cekleri topluyor...



No comments: