October 12, 2009

Ah Fatih Altayli

Gecenlerde Dogan Grubu aleyhine Hukumet ayarliceza verilmesi uzerine, Ciner'in sahibi oldugu ve Altayli'nin islettigi Haberturk bir tur haber bombardimanina baslamisti.


Ilginctir ki, kendini durust habercilik yaptigina ikna etmeye calisan Fatih Altayli bunun tam aksini haberleriyle sergiliyor. Guya objektif takildigini zannediyor. Ama maalesef, objektifligi araki bulasin.

Her Dogan grubu aleyhine cikan yazidan sampanya kokulari geliyor, oylesine kin ve nefret dolu yazilar. Ve bunlari aynen Fethullah Gulen metoduyla yapiyor. Gozunun icine baka baka yalan soyluyor. Utanmasa bir de aglayacak. (see: Crybaby Gulen)

Neyse. Konumuz simdilik Haberturk.

Evet, Altayli tarafindan vaktinde mayfacilik suclamasina maruz kalmis Ciner'in sahibi oldugu gazete. Ve yakin zamanda Altayli icin pislik gazeteci tanimlamasi yapmis olan, ama simdi ne hikmetse yaranmak ugruna yaradanindan olan Yavuz Semerci'nin Fatih Altayli'nin bal tutan parmaklarina kosusturup, Dogan haberciligi oynamaya calisanlarin yer aldigi gazete.

Tabii ki bu gazetede herkes kotu olacak degil. Ama bilinmelidir ki, ne sahibi ne gazetenin basindaki, ne de yazarlarinin bazilari sutten cikmis ak kasiktir.

Bu arada, sanirim bir cok kisi farketmistir. Ama, tekrar belirtmenin sakincasi olmaz.

Fatih Altayli, Erdogan AKP diyenler serefsizdir aciklamasi yaptiktan sonra korkudan altina kaciranlarin temsilcisi oldugunu bir daha AKP diyemeyerek gosterdi. Eh bu da kendisinin objektif habercilik anlayasi olsa gerek. Ki bunu yapan kisi, kim bilir hangi haberleri Basbakan'i kizdiririm diye yayinlayamiyor. Ayni sekilde, kim bilir hangi haberleri Basbakan'i nasil memnun ederim diye carpita carpita yayinliyor.

Unutmayalim, sahibi Fethullah konusunda cizgisini belli edince, o cizgiden cikmayi bir kere bile basaramamistir...

Iste Fatih Altayli'nin durust ve objektif haberciliginin en belirgin gostergeleri bunlardir. Siz onun soylediklerine bakmayin. Evvelden, ta Dogan Grubu'nda calistigindan beri Fatih Altayli sahibi ne tarafa bakarsa o tarafa havlayan bir gazetecidir. And, nothin' more, nothin' less.



No comments: